Olle Vejde Förlag

Mitt förlag är i princip tänkt bara för egna böcker eller böcker jag skrivit tillsammans med någon annan. Det rör sig uteslutande om fackböcker.

Hittills har drygt ett tjugotal böcker kommit ut; se listan till vänster.

Större böcker låter jag vanligen trycka på ett professionellt tryckeri. Två exempel är Hur man räknar statistik och Ordbok i statistik.

Övriga böcker framställer jag själv. Exempel är Ge ut på eget förlag, Minilagbok för sambor, Bokföring och förenklat årsbokslut och InDesign CS6.

För egenframställningen av böcker har jag en HP laserskrivare som kan skriva på båda sidor. Böcker i A5 häftar och viker jag.. För böcker i större format än A5 använder jag en apparat för limbindning. En bok gjord på något av sätten har lägre teknisk kvalitet än en professionellt tryckt bok. Men metoden har också fördelar. Det behövs inget lager; en bok framställs ju först när en beställning kommer. Det är vidare lätt att uppdatera boken och hålla den aktuell.

Är du intresserad av att diskutera hur man själv ger ut en bok, ring då gärna eller skriv till mig. Om du på plats vill se hur jag gör är du välkommen att titta in.

 

Olle Vejde Förlag, Milsbo 214, 781 94 Borlänge. Telefon: 0243-611 62.
e-post: olle.vejde@swipnet.se

Tänk på att om du betalar en bok i förväg via bankgiro måste du även skicka ett e-postmeddelande där du anger vilken bok du köpt, betalningsdatum samt leveransadress.