Olle Vejde–Göran Roth, Liten ordbok i matematik

Upplaga 2, år 1999, 128 sidor.

100 kr plus frakt och moms. Vid insättning i förväg på bankgirokonto 5545-4037 är priset 130 kr inkl. frakt och moms.

OBS! Om du sätter in pengar i förväg måste du även skicka ett e-postmeddelande till olle.vejde@swipnet.se där du anger vilken bok du köpt, betalningsdatum samt leveransadress.


Innehåll
En ABC-bok om matematiska termer och begrepp med förtydligande exempel. 500 uppslagsord: från abskissa till överslagsräkning. Täcker det matematiska ordförrådet för grundskolan och för inledande kurser på gymnasienivå.

Här finns ett urval av orden finns utlagda på nätet


Omdöme

”Denna matematikordbok med definitioner och ordförklaringar består av ca 500 uppslagstermer. Den täcker grundskolans matematik och inledande matematikkurser på gymnasienivå. Beskrivningarna är matematiskt stringenta, ibland insatta i ett historiskt perspektiv och ofta exemplifierade med enkla, tydliga exempel och figurer. Ordens språkliga härstamning och betydelse finns oftast med liksom den rent talspråksmässiga tolkningen av matematiska uttryck.    Korsreferenser markeras med fetstil vilket gör boken lättanvänd och lämplig som uppslagsbok. Boken riktar sig till alla med intresse av matematikens språk – från lärare och elever i ungdomsskolan till vuxna som återupptar matematikstudier och behöver friska upp gamla kunskaper.” (Bibliotekstjänst)